ביום שני האחרון נפתח המחזור הרביעי של התכנית "עוצמת החוסן".
כל פעם אני מתפעלת לראות נשים שמפנות זמן בשביל ליצור חיים טובים יותר.
התרגשתי לגלות קבוצה איכותית, מגוונת, שבאה ללמוד, לגדול, לפתח חוסן.
תודה לכן שבחרתן בי למסע המיוחד הזה שאתן מתחילות.
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
שבתות החורף הן הזדמנות ליצור זמן משפחה.
רציתי לשתף אתכם בטקסים משפחתיים שיזמתי כבר בשנה שעברה בשבתות החורף הארוכות ולא ידעתי כמה הם מוצלחים עד שבשבת הראשונה של החורף בשנה זו – הבנות הזכירו לי ועמדו על כך שהם יימשכו.
למה דווקא בשבתות החורף? כי בהם יש זמן ארוך אחרי סעודת שבת בלילה ומוצאי שבת ארוכים במיוחד.
הרעיון הראשון:
אחרי הסעודה חתכתי פירות שונים לפרוסות, הנחתי יפה על צלחת גדולה, פתחתי משחק משפחתי וישבנו סביב השולחן כולם ביחד.
השנה עוד לא יצא לנו להתחיל את החלק הזה בעיקר כי עד כה היו שבתות עם אורחים, או שבתות שהילדים היו אצל אבא שלהם, או אנחנו אצל אמא שלי. אבל בעז"ה זה יחזור.
הרעיון השני:
מוצאי שבת חורף הופכים לזמן משפחתי יקר ומיוחד, שכולל הכנת מאכל אהוב במיוחד על הילדים, כזה שבד"כ אני לא מרשה כי הוא מושחת ממש, והם בעצמם שותפים מלאים בהכנתו.
המאכל הכי מבוקש שהיה ברוב מוצאי השבת ונבחר ברוב קולות היה וופל בלגי/פנקייק.
קניתי טוסטר מיוחד עם תבניות מתחלפות (שניתן לשלוף ולהחליף בכל שבוע צורה אחרת) ולימדתי את הבנות להכין את הבלילה בנינג'ה (לחילופין, אפשר בבלנדר יד).
ומעתה, בכל מוצ"ש, הבנות ממהרות לעזור לי להחזיר את הבית למצב שפוי כדי להספיק מהר… לרוץ למטבח ולהכין את המאכל המפנק.
אני רק עומדת מהצד ושומרת עליהן, כי בכל זאת מדובר במכשיר רותח וזה לא משחק ילדים.
אה, וגם מתעדת מידי פעם. תלוי בסבלנות.
ברגע שהתחילו המריבות (כלומר, התחילו מיד) הודעתי שהאפשרות היחידה שאני מסכימה להמשיך את המסורת היא בתנאי שהן מסתדרות בעצמן ומחליטות מי עושה מה, איך, מתי, כמה ולמה. אני מחוץ לעניין.
כמו שתראו בסרטון שצרפתי, מלי ודסי (אלו שהכי נהנות מהכנת המאכל) החליטו שהן, בתורנות, מכינות את הוופל בלגי, כאשר אחת מרססת בשמן והשניה שופכת את הבלילה, בנגלה הבאה הן מתחלפות וחוזר חלילה.
במקביל, הן מסדרות את השולחן בסלון, עליו עדיין מונחת מפה של שבת עם נילון, עם צלחות חד פעמיות, סכו"ם, ותוספות אהובות: מייפל, דבש, שוקולד למריחה, ריבת חלב. לפעמים אני מכינה גם קצפת ולפעמים גם מרשה סוכריות לקישוט. תלוי במצב הרוח.
מה אני אגיד?
חוץ מהלכלוך הנורא שנשאר אחר כך (אל דאגה, הן יגדלו עוד קצת וגם זה יהיה באחריותן המלאה), והקלוריות הריקות – זה שווה כל רגע.
ממליצה בחום רב מאד!
הנה סרטון מלפני שבועיים של מלי ודסי (בנות 10.5 ו 7.5) מכינות את הכל בעצמן
מצרכים להכנת וופל בלגי או פנקייק / קרין גורן
4 וופלים ענקיים
בלילת וופל בלגי או פנקייק
2 ביצים L
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
תרסיס שמן
אופן הכנה המקורי של קרין מסובך ולכן אני מניחה כאן את הגירסה שלי:
מכניסים את כל חומרי הבלילה לנינג'ה או לכלי גבוה ובעזרת בלנדר יד טורפים הכל ביחד.
מדליקים את הטוסטר, מרססים בספריי שמן את התבניות עם הצורות (מצ"ב תמונה), שופכים עם מצקת מעט מהבלילה וסוגרים את הטוסטר עד שמתפשט ריח במטבח.
מניחים את הכל על צלחת ומגישים חם.
מורחים מעל כל מה שאוהבים, מברכים ואוכלים מיד.
תהנו ולבריאות!
איתך, גם בשבתות החורף