fbpx

רעיונות לשבתות החורף

ביום שני האחרון נפתח המחזור הרביעי של התכנית "עוצמת החוסן".

כל פעם אני מתפעלת לראות נשים שמפנות זמן בשביל ליצור חיים טובים יותר.

התרגשתי לגלות קבוצה איכותית, מגוונת, שבאה ללמוד, לגדול, לפתח חוסן.

תודה לכן שבחרתן בי למסע המיוחד הזה שאתן מתחילות.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

שבתות החורף הן הזדמנות ליצור זמן משפחה.

רציתי לשתף אתכם בטקסים משפחתיים שיזמתי כבר בשנה שעברה בשבתות החורף הארוכות ולא ידעתי כמה הם מוצלחים עד שבשבת הראשונה של החורף בשנה זו – הבנות הזכירו לי ועמדו על כך שהם יימשכו.

למה דווקא בשבתות החורף? כי בהם יש זמן ארוך אחרי סעודת שבת בלילה ומוצאי שבת ארוכים במיוחד.

הרעיון הראשון:

אחרי הסעודה חתכתי פירות שונים לפרוסות, הנחתי יפה על צלחת גדולה, פתחתי משחק משפחתי וישבנו סביב השולחן כולם ביחד.

השנה עוד לא יצא לנו להתחיל את החלק הזה בעיקר כי עד כה היו שבתות עם אורחים, או שבתות שהילדים היו אצל אבא שלהם, או אנחנו אצל אמא שלי. אבל בעז"ה זה יחזור.

הרעיון השני:

מוצאי שבת חורף הופכים לזמן משפחתי יקר ומיוחד, שכולל הכנת מאכל אהוב במיוחד על הילדים, כזה שבד"כ אני לא מרשה כי הוא מושחת ממש, והם בעצמם שותפים מלאים בהכנתו.

המאכל הכי מבוקש שהיה ברוב מוצאי השבת ונבחר ברוב קולות היה וופל בלגי/פנקייק.

קניתי טוסטר מיוחד עם תבניות מתחלפות (שניתן לשלוף ולהחליף בכל שבוע צורה אחרת) ולימדתי את הבנות להכין את הבלילה בנינג'ה (לחילופין, אפשר בבלנדר יד).

ומעתה, בכל מוצ"ש, הבנות ממהרות לעזור לי להחזיר את הבית למצב שפוי כדי להספיק מהר… לרוץ למטבח ולהכין את המאכל המפנק.

אני רק עומדת מהצד ושומרת עליהן, כי בכל זאת מדובר במכשיר רותח וזה לא משחק ילדים.

אה, וגם מתעדת מידי פעם. תלוי בסבלנות.

ברגע שהתחילו המריבות (כלומר, התחילו מיד) הודעתי שהאפשרות היחידה שאני מסכימה להמשיך את המסורת היא בתנאי שהן מסתדרות בעצמן ומחליטות מי עושה מה, איך, מתי, כמה ולמה. אני מחוץ לעניין.

כמו שתראו בסרטון שצרפתי, מלי ודסי (אלו שהכי נהנות מהכנת המאכל) החליטו שהן, בתורנות, מכינות את הוופל בלגי, כאשר אחת מרססת בשמן והשניה שופכת את הבלילה, בנגלה הבאה הן מתחלפות וחוזר חלילה.

במקביל, הן מסדרות את השולחן בסלון, עליו עדיין מונחת מפה של שבת עם נילון, עם צלחות חד פעמיות, סכו"ם, ותוספות אהובות: מייפל, דבש, שוקולד למריחה, ריבת חלב. לפעמים אני מכינה גם קצפת ולפעמים גם מרשה סוכריות לקישוט. תלוי במצב הרוח.

מה אני אגיד?

חוץ מהלכלוך הנורא שנשאר אחר כך (אל דאגה, הן יגדלו עוד קצת וגם זה יהיה באחריותן המלאה), והקלוריות הריקות – זה שווה כל רגע.

ממליצה בחום רב מאד!

הנה סרטון מלפני שבועיים של מלי ודסי (בנות 10.5 ו 7.5) מכינות את הכל בעצמן

 

מצרכים להכנת וופל בלגי או פנקייק / קרין גורן

4 וופלים ענקיים

בלילת וופל בלגי או פנקייק

2 ביצים L

1 כוס חלב

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר

1 וחצי כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

תרסיס שמן

אופן הכנה המקורי של קרין מסובך ולכן אני מניחה כאן את הגירסה שלי:

מכניסים את כל חומרי הבלילה לנינג'ה או לכלי גבוה ובעזרת בלנדר יד טורפים הכל ביחד.

מדליקים את הטוסטר, מרססים בספריי שמן את התבניות עם הצורות (מצ"ב תמונה), שופכים עם מצקת מעט מהבלילה וסוגרים את הטוסטר עד שמתפשט ריח במטבח.

מניחים את הכל על צלחת ומגישים חם.

מורחים מעל כל מה שאוהבים, מברכים ואוכלים מיד.

 

תהנו ולבריאות!

 

איתך, גם בשבתות החורף

שנה חדשה
קורונה
צוות המרכז
פרשת לך לך
פנטזיית ההצלה
מרכז סוויטש

מה את חושבת על הפוסט הזה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אבא יש רק אחד

שוב מוצ"ש. שוב כותבת לכן אחרי משמרת אצל אבא בבית החולים. קודם כל רוצה לעדכן

חינוך כלכלי

אני זוכרת את הפעם ההיא, באחת ממאות או אלפי הפעמים שעזרתי לאחת מאחיותיי הנשואות עם

פשוטה

הפוסט הזה נכתב בחודש אלול תשע"ט את הפוסט הזה אני כותבת כבר כמעט חודשיים. כותבת,

לאן הלכו כל השאלות?

ימים מורכבים עוברים עלינו. ימים עם שאלות רבות. אני יכולה "לשחק אותה" כמה שאני רוצה,

קנאה, על שום מה?

על מה אנחנו מקנאים ולמה? האם זה באמת היא, הוא, הכסף שלהם? הבית? הילדים המחונכים?

להאלם בלי להעלם

הפוסט הזה הוא המשך לפוסט אחר שכתבתי לפני מספר שבועות תחת הכותרת: "איזו הזדמנות ניצלתי

איך זה יכול להיות?

מאז הפוסט עם ההודעה שלי על הגירושים אני מקבלת הרבה מאד תגובות. חלקם הגדול תומך,

יש לי מקום בגן עדן

בשבועיים האחרונים חזרו על עצמם כמה וכמה מקרים בקליניקה שיש להם מכנה משותף אחד, ואני

לא צרחתי ככה מעולם

את הפוסט הזה התחלתי לכתוב בשבוע שעבר והחלטתי בסוף שלא, וכתבתי ושלחתי פוסט אחר. אלא

מועדים לשיגרה

אחרי החגים שמח ומועדים לשיגרה. שבוע שעבר, מוצאי שבת ראשון אחרי פסח, הברזתי לכן ולא

דילוג לתוכן